Celebrem el DENiP

El passat 30 de gener, tots els qui ocupem els espais de l'escola a cadascuna de les nostres classes, fent les nostres tasques, ens vam trobar plegats al pati de bàsquet de l'escola. El motiu? Celebrar com a cada curs, el nostre posicionament de rebuig envers tota mena de conflictes que es resolguin amb violència implícita i explícita, o bé generant injustícies socials, o malmetent al medi natural.




Per poder fer visible i material aquest rebuig a la violència, vam crear entre tots un arbre gegant de 20 m2, on cadascuna  de les fulles era una empremta d'una mà de cada alumne pintada prèviament amb un color ben viu. Cada fulla/mà,  representava la voluntat personal per aconseguir eradicar d'aquest món aquestes reaccions violentes, i que tan freqüentment ocupen el torn de les vies pacífiques per resoldre un conflicte d'interessos.



El tronc, a la seva vegada, representava els valors com empatia, solidaritat, companyerisme... que ensenyem i haurien d'imperar a la nostra vida escolar i després a les nostres vides particulars.




Durant la celebració del DENiP vam llegir un manifest on se'ns preguntava per 5 cops si estàvem d'acord i ens volíem proposar part implícita de canviar aquest món, sovint tan cruel. Tots 800 vam respondre amb 5 "Sí" ben enèrgics!






També vam fer el ja clàssic minut de silenci en record de totes les persones, animals que han malviscut o patit i esdeveniments que s'han produït al llarg d'aquest any viscut des del darrer DENiP
i en els que el camí emprat ha estat violent, degradant o fins i tot mortal.

Aquí teniu algunes imatges  de record:








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

VEDrunners, els valors i la Magic Line.