Un arbre sui generis Per un món en Pau!!!



Un arbre sui generis Per un món en Pau!!!


El passat dia 30 de gener, un any més hem celebrat el dia de la Pau i la No Violència. Representants dels alumnes de diferents etapes de l'escola, professors, equip directiu i personal administratiu han anat "regant" una olivera fet amb material reciclat, ja que som escola sostenible. El cordill que hem fet servir per sostenir les diferents parts de l'olivera de la Pau, representaven els lligams que hi ha entre tots nosaltres. Les 6 gotes d'aigua que hem fet servir tenien un contingut que s'ha llegit davant l'assistència atent de tots els qui ens vam poder trobar al Pati dels colors...

us el deixem aquí:

Tristament hem de trobar-nos altra vegada aquí un any més. Per celebrar un dia que si tots féssim el què toca, ja no s'hauria de celebrar. 
Avui fa 70 anys de la mort de Gandhi. El líder que va aconseguir fets enormes i difícils només amb la no violència. Sense diners. Sense armes.
Seguim vivint en un món amb guerres. Amb un món cultural hostil amb el món natural. Seguim tenint casos de violència de gènere, de racisme, de xenofòbia, de maltractament animal...

Però avui, sembrarem una llavor! Avui, simbòlicament, crearem d'unes caixes de cartró reutilitzades, un arbre de la Pau: una olivera. Pretenem ser una escola sostenible, així doncs què millor que reutilitzar materials? Usarem cordill per lligar i sostenir les diferents parts, com a símbol de la unió entre tots els homes i les dones de la terra. I amb unes gotes d'aigua que contindran un concepte clau, farem créixer la llavor de la pau en un arbre gran que ens encoratgi a seguir treballant cada dia per un món millor.

Els diferents representants dels diferents àmbits de l'escola, sortiran a regar el test on plantem la nostra olivera. Anirem explicant què farà créixer el nostre arbre particular...

Paciència: regarem amb una gota de paciència... Perquè fer créixer les arrels d'una llavor, i tot un arbre, requereix grans dosis d'espera. I el mateix passa si volem fer créixer la Pau al món, oi?

Empatia: serà un dels pilars del nostre arbre. Sense empatia costa més de posar-se a la pell de l'altre, i per tant, mediar en els conflictes es fa més difícil. Regarem amb una gota d'empatia la nostra olivera.

Solidaritat: farem servir una gota de solidaritat per poder fer créixer unes branques ben gruixudes, que abracin a tothom! A qui vingui de qualsevol lloc del món!

Humilitat: i amb una gota d'humilitat, veurem més clar que no volem ser superherois, sinó gent amable i pacífica que cada dia simplement aporta el seu granet de sorra per fer d'aquest món, un lloc més just...

Respecte: amb una gota de respecte, anirem creixent, més i més, però sense cap mena de por per voler ser més alts, més grans, arribant més lluny!

Valentia: i amb l'última gota, la de valentia, ens atrevirem a sortir d'aquest arbre, com ho fan les fulles quan arriba el seu moment... Donarem frescor a aquest món, que ho necessita, i molt! Aportarem el color verd de l'esperança a qui més ho necessiti!

Ara ja tenim la nostra olivera. L'olivera de l'escola Vedruna Immaculada! L'arbre de la Pau. Les oliveres són arbres que poden arribar a durar més de 1000 anys! Fem que la nostra proposta de pau no s'acabi aquí al pati. Sinó que la treball dia a dia, hora a hora, a tots els llocs on passem!

Feliç dia de la Pau i la no violència a tots i a totes!!!



Un cop construïda la nostra olivera i regada amb les paraules, hem fet un minut de silenci, en memòria de totes aquelles persones que malauradament pateixen aquesta manca de pau i violència en qualsevol lloc del mon.
També hem tingut un moment de recordatori de les nostres accions envers el medi i la resta d'éssers vius.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

VEDrunners, els valors i la Magic Line.